Kaleráb

Kaleráb

Kaleráb je bohatý na fytochemikálie ako indoly a izokyanáty, ktoré chránia pred rakovinou prostaty a hrubého čreva.

Nikomu, kto sa pokúša schudnúť alebo si poctivo stráži váhu, by na jedálničku nemal kaleráb chýbať. Nízky obsah kalórií a veľké množstvo živín z neho robí ideálnu diétnu potravinu.

Dôležitý je aj obsah vlákniny, ktorá pomáha znižovať hladinu cholesterolu a blahodarne pôsobí na trávenie.

Kaleráby sú dobrým zdrojom ateroprotektívneho inositolu, chrániaceho pred srdcovo-cievnymi ochoreniami.

Nutričná hodnotaObsah/100gBioprvky a vitamíny        Obsah/100g (DDD)
Kalórie27 kcalVitamín C62 mg (77,5%)
Bielkoviny1,7 gPyridoxín (Vitamín B6)0,15mg (11,54%)
Tuky0,1 gMeď0,129 mg (8,6%)
Sacharidy6,2 gDraslík350 mg (7%)
Vláknina3,6 gFosfor46 mg (6,6%)