Domáci Hamburger z produkcie teamu evýživa.sk

Ak aspoň trochu sleduješ gastronómiu, určite ti neušlo, že trend v podobe hamburgerov, už dávno nieje len o dobre vyzerajúcej žemli z McDonaldu, ale stal sa štandardom väčšiny slovenských reštaurácií a pivární.

Hlad Slovákov je častokrát ťažko ukojiteľný, preto väčšina z nich je vo vysokej kvalite, či už v príprave domácej žemle, alebo starostlivo vyberanom mäse. Ak by som ťa vyskúšal z pôvodu hamburgera ako takého, určite by si sa dušoval, že k nám priplával loďou z amerických fastfoodov. Sklamem ťa. Hamburger sa totiž „narodil“ v severnom Nemecku v mestečku Hamburg 😊 dokonca je to predchodca tataráku!

Áno, okrem klobás, sa na Slovensku obľúbených grilovačkách dá pripraviť aj hamburger.

Toto rýchle a chutné jedlo sme si pripravili aj my, team evýživa.sk počas nášho posledného teambuildingu na ohni v lese 😊 Áno, okrem klobás, sa na Slovensku obľúbených grilovačkách dá pripraviť aj hamburger. Poď sa teda s nami pozrieť, na jeho jednoduchú prípravu.

02

Na prípravu pre 7 ľudí budeš potrebovať:

  • 0,75 kg Hovädzieho krku
  • 0,25 kg Bravčového stehna
  • paradajka, baby špenát, šalátové listy
  • plátkový syr
  • slanina
  • cesnak
  • korenie čierne, mletá paprika, soľ
  • žemle
  • omáčka – my sme použili Jack Daniels Barbecue

0304

Mäso ti odporúčame kupovať v deň prípravy burgrov, aby bolo čerstvé. Nechaj si ho pomlieť rovno v mäsiarni, ideálne na dvakrát, aby mäso bolo čo najjemnejšie. Do pomletého mäsa doma pridaj jeden strúčik pretlačeného cesnaku a okoreň podľa svojho gusta. Takto pripravené mäso vyformuj do požadovaného tvaru a šupni na gril alebo dobre pripravenú pahrebu. Griluj ho ideálne do ružova, aby si zachoval jeho šťavnatosť. Na grile si nechaj priestor aj na žemle, ktoré je dobré tiež trochu opiecť a rovnako tak aj plátky slaniny.  Pred tým ako mäso z grilu stiahneš, polož naňho ešte plátok syra a nechaj mu chvíľku, nech sa pekne roztečie. Jemne opečenú žemľu potri omáčkou z oboch vnútorných strán, na spodnú časť polož list šalátu, naňho mäso so syrom. Na vrch šupni plátok paradajky, baby špenát a do chrumkava opečenú slaninu. Zakry vrchnou časťou žemle a potleskom osláv svoj prvý pripravený hamburger 😊

Dúfam, že sme ťa inšpirovali vyskúšať niečo nové. My sme sa totiž oblizovali až za ušami 😊 Fotky svojich hamburgerov nám kľudne postujte na náš facebook. Prajeme dobrú chuť!

foto: © evyziva.sk

O autorovi: Róbert Lelko

V dobe, keď je trh presýtený "zaručenými" informáciami, chceme projektom evýživa.sk priniesť medzi ľudí hlavne kvalitné a hodnotné články. Mojou špecialitou sú najmä menej odborné príspevky a rozhovory. Milujem cestovanie, kávu, spánok, knihy a nákup zeleniny a ovocia na trhoch :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *